Juni 2024

Juni 2024

Champagnerne er pakket ind i silkepapir, klubflyer er blevet til et smagekort og aromakort er vedlagt - champagnerne skal blindsmages! Vi kommer rundt om farve, bobler, duft- og smagsnoter, druer, sukkerdosage, - alt sammen med tip til smagning og i en kuvert ligger beskrivelse af flaskerne.
Tilbage til blog

Champagne Gratiot & Cie, Almanach no. 1, Brut

Producent: Champagne Gratiot & Cie
By, Område: Charly sur Marne, La Vallee de la Marne
Champagne: Almanach No. 1, Brut
Druer: 85% Meunier og 15% Chardonnay
Dosage: Extra Brut 9g pr. liter

Med Almanach No. 1, Brut har Rémy Gratiot ønsket at tilbyde en champagne, der kan nydes som apéritif, men også tages med til bords. 

Det er en meget rund og frugtig champagne med smag af orange frugter, som fersken og abrikos, samt ristet brød. De 15% Chardonnay tilfører et tilpas touch af syrlighed, der giver champagnen en fin balance.

Bliv medlem

Champagne Pertois-Lebrun, L’extravertie, Grand Cru

Producent: Champagne Pertois-Lebrun
By, Område: Cramant, Côte des Blancs
Champagne: L´Extravertie
Druer: 100% Chardonnay, Grand Cru
Dosage: Extra Brut 3g pr. liter

L´Extravertie er en Blanc de Blancs af 100% Chardonnay. Den er frisk og elegant og byder på en dejlig frugtighed og mineralitet. Smagsmæssigt giver den noter af brioche, grønne æbler og citrus, før den rundes af med en skøn fornemmelse af kalkstøv på tungen

Det friske, tørre og mineralske udtryk får et modspil i form af fylde, let-cremet konsistens og sødere noter fra bl.a. en lagringstid på godt 2,5 år samt fra fadlagring af 14% Vin de Reserve.

Basisvinen er fra høst 2019 og Vin de Reserve fra høsten 2017 og 2018. Der er foretaget malolaktisk fermentering, men vinen er ikke blevet filtreret. Vinen er kommet på flaske i juli 2020 og blevet degorgeret i februar 2023. 

Bliv medlem