September 2025

September 2025

Her i september måned skal vi en tur til champagnebyen Bouzy. 
Byen fik i 1911 Grand Cru status og er fortsat en af de 17 champagnebyer med denne højeste rangering.

Bouzy ligger i Montagne de Reims og herfra høstes derfor naturligt mange Pinot Noir druer. Markerne er primært syd- og sydøstvendte, hvilket betyder at vinstokke og druer får godt med sol og gror i et af de varmeste terroirs i Montagne de Reims.

Tilbage til blog

Champagne Fromentin Leclapart, Brut

Producent: Champagne Fromentin Leclapart, Brut
By, Område:  Bouzy, Montagne de Reims
Champagne: Brut Tradition, Grand Cru
Druer: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Dosage: 9 g/l

Det er ikke den store overraskelse, at Brut Tradition fra Barbara og Jean-Baptiste Fromentin Leclapart indeholder en høj andel af Pinot Noir - og når champagnen skænkes og duften nydes, fornemmes noter af røde bær. Duften byder også på noter af tørret frugt, altså en lidt sødmefyldt duft, som dels skyldes sukkerdosagen, dels begyndende aldringsnoter. 

Brut Tradition er en meget dejlig og letdrikkelig champagne. Den er tilpas sprød, men har samtidig en let fyldig struktur, der gør, at den ikke bare forsvinder, men giver fornemmelsen af, at kunne “tygge” champagnen.

Bliv medlem af champagneklubben

Champagne Fromentin Leclapart, Extra Brut

Producent: Champagne Fromentin Leclapart, Extra Brut
By, Område:  Bouzy, Montagne de Reims
Champagne: Extra Brut, Grand Cru
Druer: 71% Pinot Noir, 29% Chardonnay
Dosage: Extra Brut, 3 g/l

Extra Brut Tradition er “den samme” champagne som Brut Tradition. Alligevel er der forskel...

Champagnen er lagret et år længere, altså i 4 år og druerne er dermed høstet et år tidligere til Extra Brut end til Brut.

Duften i Brut er mere tørret frugt, mens den i Extra Brut giver mere frisk frugt. Extra Brut byder ved første tår på en mere tør fornemmelse og desuden er en lidt spinklere vin end Brut-udgaven.

Bliv medlem af champagneklubben