Champagne Piot-Sévillano

Champagne Piot-Sévillano er et familieforetagende. Datteren Christine Scher-Sévillano, familiens 10. generation, der tidligere har arbejdet som journalist i Paris, er vendt hjem til familiens hus i landsbyen Vincelles, La Vallée de la Marne for at føre familiens champagnearbejde videre – i en skøn forening af tradition og nytænkning.

Champagne Piot-Sévillano producer årligt 60.000 flasker champagne af druer høstet fra egne vinstokke. De høster 70% Meunier, 15% Pinot Noir og 15% Chardonnay fra 8ha jord. Der fremtrylles en bred række af forskellige champagner, men alle udtrykker de husets frugtige og runde stil. Der arbejdes selvfølgelig meget med druen Meunier, da markerne alle ligger i Marnedalen, men Christine høster også Chardonnay og Pinot Noir fra ca. 1ha hver og producerer da også hhv en Blanc de Blancs og en Blanc de Noirs af disse druer.

De sidste 20 år har familien ikke benyttet pesticider, der bruges organisk gødning, regnvand opsamles, der bruges et minimum af sulfitter (ml. 10 og 35mg pr/l), de er HVE3 certificeret og i 2023 blev de også økologisk certificeret.

Piot-Sévillano stemningsbilleder