Virginie Bergeronneau

Virginie Bergeronneau voksede op i den lille by Ville-Dommange i Champagne; en hyggelig by med blot ca. 400 indbyggere, med gadekær, smalle snoede veje og omgivet af vinmarker.
Virginie tog i første omfang en generel vinuddannelse på den lokale “landbrugsskole” for kommende vinproducenter “Viticampus Avize”, hvor omkring 80% af de unge mennesker, der vil dyrke vin i Champagne, tager uddannelse.
Derefter rejste Virginie som 18-årig til Bourgogne for i 2 år at studere ønologi og landbrug. Derefter stod den på marketing i et år i Montpellier og 9 måneders ophold i Australien for at lære engelsk.

Virginie, der blev født i 1993, har rejst en del og uddannet sig. Hun vente i 2015 tilbage til familien og fik, ligesom sin bror Fabien, sin første mark. Hun har derfor en hel klar plan for sin champagneproduktion og arbejder målrettet og reflekteret for at finde frem til sit helt eget udtryk og egen stil på sine champagner.
Virginie har i starten valgt at opkalde sine champagner efter tidligere generationers kvindelige familiemedlemmer; Cuvée Adele (Blanc de Blancs), Cuvée Jeanne, Cuvée Léa (rosé champagne), Cuvée Ernestine, men den sidste Les Chauffors (Blanc de Noirs) er opkaldt efter marken, hvor druerne er høstet.da

I dag er forældrene (F. Bergeronneau-Marion) stoppet med at producerechampagne og har overdraget familiens vinmarker til de to børn Virginie & Fabien. Tro mod den gamle “Napoleons Lov” har de delt markerne ligeligt. Familiens fine gamle clos, hvor der høstes druer fra særligt gamle vinstokke og produceres den særlige champagne Clos des Bergeronneau af 100% Meunier, har Virginie og Fabien dog valgt i fælleskab at fortsætte som et selvstændigt brand.
Virginie Bergeronneau stemningsbilleder


