Champagne Pierson-Cuvelier

Det er med stor fornøjelse, at Champagne Stories sælger grand cru champagne fra det mindre og uafhængige champagnehus Pierson Cuvelier.

Siden 1901 har det familiedrevne Pierson Cuvelier produceret fantastisk champagne af druer høstet fra egne vinstokke.

Familiens champagne fremstilles i dag af 3. generation François Pierson, der har sin søn og dermed 4. generation under oplæring.
Med stor erfaring, entusiasme og viden skaber François Pierson champagne af meget høj kvalitet med skønne bløde bobler, der vækker begejstring ved såvel danske som franske sammenkomster.

Pierson Cuvelier er bosiddende i Louvoirs i hjertet af Montagne de Reims.
Louvoirs er blandt de 17 ud af 320 områder, der pga de bedste naturmæssige betingelser for champagnedyrkning, har retten til at kalde sig Grand Cru.
Pierson Cuvelier har godt 11ha jord og har sine vinstokke fordelt på mindre jordstykker spredt ud over 12 Grand Cru og 1. Cru områder. Dette giver François Pierson rigtigt gode betingelser for at vælge netop de bedste druer til sine champagner. 

Der høstes primært Pinot Noir druer, og kun den bedste saft fra 1. pres benyttes til egne champagner. Francois Pierson har fokus på kvalitet og smag frem for branding, og er meget stilsikker i sine champagner, der er kendetegnet ved god lang smag og fine bløde bobler. Da familiens marker ligger rigtigt godt placeret i Grand Cru og 1. Cru områder, kommer der også ofte tilbud fra andre huse om at købe familiens marker…men de er helt sikkert ikke til salg.

Pierson-Cuvelier stemningsbilleder