O. Belin

Champagne O. Belin finder vi i byen Essomes-sur-Marne. Familiens første champagner blev solgt i 1963 og i 1970 lød den årlige produktion på 10.000 flasker. Siden overtog Oliviers forældre produktionen og øgede den til 20.000 flasker årligt.
Olivier Belin, vinbonde og ønolog, overtog familiens produktion i 1997 og er 5. generation vinbonde.
Olivier høster druer fra egne 8 ha fordelt på 17 parceller i byerne Essômes sur Marne og Chateau Thierry i Marnedalen - og en stor del af Oliviers årlige produktion af ca. 40.000 flasker indeholder derfor naturligvis Meunier.

Champagnerne har naturligvis en god frugtighed fra Marnedalens fede jord, men desuden ønsker Oliver, at hver enkelt champagne i stil udtrykker de marker og den terroir, druerne er høstet fra.
Olivier vinificerer sine vine forskelligt afhængigt af, hvilken jordbundstype vinstokkene vokser i og i kælderen arbejder han med lagring af sine champagner i 2 til 7 år - alt sammen for at opnå præcis det udtryk, han ønsker vi skal opleve, når hans champagner skænkes i glasset.

Louise har kendt Olivier gennem mange år. Det er altid virkeligt hyggeligt, men også vældigt lærerigt at besøge Olivier Belin ude i Marnedalen, hvor han glad og meget gerne deler ud af sin store viden.
Hos Olivier kan f.eks. ses en stribe eksempler på forskellige typer af jordbund, som er gravet op fra hans marker - og som hver især bidrager forskelligt til udtrykket i de forskellige champagner Olivier producerer.
O. Belin stemningsbilleder


