Champagne François Secondé

Champagnehuset François Secondé er baseret i den prestigefyldte Grand Cru-by Sillery, beliggende i Montagne de Reims. Sillery har altid været anerkendt som en af de bedste vinbyer i Champagne-regionen. Siden 1982 har de arbejdet med en blanding af vine fra årets høst for at skabe den unikke karakter og de lækre nuancer i deres champagner.

François Secondé er ikke kun den eneste uafhængige producent i Sillery, men også den eneste champagneproducent, der laver rene Sillery-champagner. I deres produktion bruger de en kombination af traditionelle ståltanke og fadlagring i flere af deres champagner. Desuden anvender de også solera-metoden til visse champagner. Husets basiscuvée Brut Grand Cru er således en blanding af et års høst tilsat 30% vin fra en 30 års blanding!

Huset drives i dag af François Secondé’s efterfølger Jerôme Groslambert. Han blev ansat til at føre Champagne François Secondés traditoner og know-how videre til kommende generationer.

Huset har et samlet areal på 5,5 hektar, hvor de dyrker cirka 2/3 Pinot Noir og 1/3 Chardonnay. Gennemsnitsalderen for deres vinstokke er 37 år. I deres arbejde lægger de stor vægt på bæredygtige metoder for at beskytte og respektere naturen og menneskets interesser.

François Secondé stemningsbilleder