Marts 2024

Marts 2024

Champagne-hemmeligheder

Det er svært at holde på en hemmelighed og fantastisk, når de kan afsløres!

Tilbage til blog

Champagne Francois Secondé Brut Grand Cru

Producent: Champagne François Secondè
Område, By: Sillery, Montagne de Reims
Champagne: Brut Grand Cru
Druer: 2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay
Dosage: Brut 8g pr. liter

Denne champagne har en fin gylden-gul farve og fine bobler. Duften er mineralsk og frugtig, mens smagen er dejlig fyldig med nuancer af ristet brød, smør og exotiske frugter som kiwi og mango.

Den er fremstillet af saft fra et års høst tilsat 30% reservevin. Og det er netop i de 30% reservevin, at vi finder noget af hemmeligheden bag denne champagnes lækre smag.

I over 30 år, siden 1982, har de hos Champagne Francois Secondé nemlig arbejdet med en blanding af vine, der udgør den særlige vin, der blandes i den enkelte års vinhøst og giver nogle særligt lækre noter til champagnen.

Første lagring er foregået i ståltanke og champagnen har derefter lagret 18-24 mdr. i flasken.

Den er helt skøn som apéritif, men når blot du ikke vælger alt for stærke krydderier eller meget tunge retter, så kan du fint snuppe en flaske af denne til din mad.

Bliv medlem

Champagne Francois Secondé Sermiers

Producent: Champagne François Secondè
Område, By: Sillery, Montagne de Reims
Champagne: Sermiers, Blanc de Blancs, Premier Cru
Druer: 100% Chardonnay
Dosage: Ekstra Brut 5g/liter

Sermiers er en frisk champagne med vedholdende bobler. Den lægger blødt ud og bringer så en herlig syrlighed frem. Den har særligt noter af citrusfrugt i kombination med en dejlig cremethed.

Den er rigtig god som apéritif, men passer også til retter med lyst kød, fisk og skaldyr, til en frisk salat med bønner og grønne asparges eller til oste a la Gruyére, Comté eller Gammelknas.

Champagnen er delvist lagret i ståltanke og delvist i egetræstønder og der er foretaget malolaktisk fermentering. Efter den er kommet på flaske, har den hvilet i kælderen i 18 måneder.

Ved degorgering har kældermester Jerome Groslambert valgt blot at tilsætte 5g sukker pr. liter for at bevare den gode balance og får derved en champagne, der står frisk og syrlig, med en let cremethed.

Bliv medlem