Tradition & Fornyelse

Champagne Piot-Sevillano

Det er altid super hyggeligt, lærerigt og inspirerende at besøge Christine og Vincent i den lile landsby Vincelle i Marnedalen, hvor de står i spidsen for familiens produktion af champagne. 
Familien har siden 1700 dyrket markerne og høstet druer. Og i 1954 fremstillede Alexis Piot for føste gang sin egen champagne, som fulgte med familien i gennem generationer – nemlig Cuvéen Tradition!
Det første år blev der produceret 500 flasker champagne – og i dag er familiens produktion oppe på 60.000 flasker fordelt på en lang række af spændende champagner.

Fornyelse af Tradition

Tilbage i tiden blev Tradition i første omgang fremstillet af 100% Meunier-druer. Først i generationen efter, da familien for første gang også beplantede en lille del af markerne med Pinot Noir og Chardonnay, blev Tradition blandet af de 3 druetyper – og det er i den udgave, Christine og Vincent i dag fremstiller fremstiller familiens Tradition – dog under dens nye navn “Essence de Terroir, Brut Tradition” og med en flot ny etiket. Der fremstilles årligt 20.000 flasker af netop denne champagne.

Paris kaldte – men Vincelles svarede igen…

Måske lå det i kortene, at Christine skulle overtage familiens produktion af champagne – men Christine havde andre planer. Hun ville til storbyen, til Paris, hvor hun uddannede sig og i en årrække arbejdede som journalist med fokus på miljø. Christine mødte sin mand, Vincent og de to boede i Paris indtil 2007. Men selvom kærlighedens by var fascinerende og udfordrende, kunne den ikke klare sig mod Vincelles lange familiehistorie og lokkende fremtidsmuligheder..

Familietraditioner…

I 2007 fik Christine tilbudt at overtage familiens champagneproduktion i Vincelles og som 10. generation af familien, med druesaft og entreprenørskab i årerne, valgte Christine at sige ja-tak og sammen med Vincent forlod hun Paris. 
Familien Piot-Sevillano har den særlige tradition, at den, der varetager champagneproduktionen bor i familiens hus. Så Christines forældre flyttede ud og overlod huset til Christine og Vincent. Christines forældre bor i dag stadig i Vincelles; blot i nabohuset.

–  & fornyelse!

Christine og Vincent har valgt som nævnt fortsat at producere nogle af de champagner, som tidligere generationer påbegyndte, bla. “Tradition” og en meget lækker rosé champagne. Men de har egne nye ideer og tanker om champagneproduktion – der skal eksperimenteres og udvikles. Christine og Vincent har siden overtagelsen, udover nu at have videreudviklet på familiens traditionelle champagner, allerede udviklet flere nye champagner, heriblandt “Les Caracterielles”, 3 champagner lavet 100% af hver sin druetype og med de kraftfulde navne Provocante, Impertinente og Rebelle – ren Vincelles-kraft som Christine selv!

Miljø i fokus

Christine er meget miljøbevidst og sprøjtning med ukrudtsmiddel er i følge Christine end ikke en overvejelse værdig. Der anvendes organisk gødning, regnvandet genanvendes, beskyttelse af biodiversiteten er i fokus og turen ud i markerne klares i el-bil. I fremstillingen af champagne tilsættes hos Champagne Piot-Sevillano kun en minimal mængde sulfitter allerførst i forbindelse med presning af druerne. Alle disse tiltag for at sikre et sundt miljø og renere champagner – og at Champagne Piot-Sevillano er HVE-certificeret.

Mød de skønne mennesker Christine og Vincent

Nogle af jer har allerede mødt Christine og Vincent de gange, de tidligere har besøgt os her i Danmark. Om alt går godt, får vi måske senere på året igen mulighed for at få besøg af Christine. Inden da har jeg i første omgang aftalt at vi kan “mødes” med Christine og Vincent via en live på Instagram. Jeg sørger naturligvis for, at I får mere info herom, når vi nærmer os – så I kan være med og høre deres egne ord om champagne, produktion, familieliv – og hvad der ellers rør sig i Champagne. Og har I nogle spørgsmål, er jeg sikker på, at Christine og Vincent gerne svarer på dem.

//

Jeg håber, at du nød at læse om Christine og Vincent – deres historie og deres ihærdige arbejde!!

Bonusinfo

Christine og Vincent eksperimenterer for at opnå det bedste resultat og i løbet af de kommende år ventes økologisk certificeret høst. Faktisk har de allerede gjort forarbejdet til at producere økologiske champagne, men da det tager tid at få formaliteterne på plads, kan vi ikke forvente økologisk høst før tidligst i 2022 – og så må vi jo være tålmodige nogle år endnu, før champagnerne er klar til at blive sendt til os.

//

Her i oktober har jeg netop sendt lækre champagner og historier fra Champagne Piot-Sévillano til de kære klubmedlemmer – de medlemmer, som modtog 2 flasker, havde desuden mulighed for at udforske sukkerets indflydelse på champagnens smag og udtryk.

I november måned er jeg klar med mere dejlig champagne og en skøn ny historie…

Hvis du ønsker at nyde begge dele, er du selvfølgelig meget velkommen som medlem af klubben.
Du finder mere info om klubben her:  https://champagnestories.dk/champagneklub/
Jeg ville elske også at skulle forkæle dig med lækker champagne og skønne historier!

 

Bedste hilsner

Louise Søborg
Champagne Stories