Viden om
Hvor længe kan champagne gemmes?
I kælderen hos champagneproducenter opbevares champagne ved en temperatur på 10-12 grader.
Non-millésime champagne lagres i mindst 15 måneder og millésime champagne i mindst 3 år, før de må lanceres på markedet.
Men hvordan bør indkøbte champagner opbevares? Og hvor længe kan champagne gemmes?
Generelt er det vigtigt at huske på, at champagne ikke bryder sig om at blive udsat for høje temperaturer, sollys og bevægelse.
Har du et vinkøleskab, der kan indstilles med konstant temperatur (gerne omkring de 10-12 grader, som i champagnekældrene) og særligt lys, så er alt jo godt. Mange har dog ikke et vinkøleskab, og de heldige ejere af et vinkøleskab har måske allerede fyldt det.
Vil du opbevare champagneflasker i dit private hjem anbefaler vi, at du lader flaskerne blive liggende i deres champagnekasser. Find et forholdsvis køligt sted i huset, hvor de kan ligge uforstyrret – det kan f.eks. være bagerst i klædeskabet eller under sengen. Det er klart, at en kølig kælder er at foretrække, og at tagetagen er helt udelukket.
Hvor længe champagne kan gemmes afhænger jo selvfølgelig af, hvor tørstige vi er;)
Men teoretisk set bør non-millésime champagne kunne gemmes i 1-2 år.
For millésime champagne er den potentielle gemmetid højere, ofte 5-10 år.
Gemmetiden afhænger dog bl.a. af, hvor længe champagnen har lagret i kælderen hos producenten, før den blev degorgeret.
En tommelfingerregel siger, at en millésime champagne kan ligge 2 gange den tid, champagnen har lagret hos producenten.
Er du i tvivl om, hvorvidt din champagne fortsat er god?
Kig først på flasken – kan du ikke se en årgang?
Luk den op og smag!!