Gemte Skatte

Gemte Skatte

Som i januar 2018 faldt der også i år 1900 meget vand i Champagne. Hos Champagnehuset Pol Roger blev konsekvensen, at dele af kælderen i februar 1900 kollapsede med store tab til følge – de mistede omkring 1,5 mio flasker, men heldigvis kom ingen mennesker til skade.

Den 15. januar 2018 opdagede husets nuværende kældermester Dominique Petit og dennes efterfølger Damien Cambres til stor overraskelse en gemt skat.

I forbindelse med undersøgelser af husets gamle kælder havde de skabt en åbning på ca. 1kvm i kældervæggen, og bag væggen opdagede de et hulrum, hvori lå rester af smadrede champagneflasker. De undersøgte områder nærmere og pludselig gled en gammel flaske forsigtigt ned til dem – flasken klarede glideturen, havde fortsat sin prop med agrafe og indeholdt til stor glæde champagne. Siden fandt de yderligere flasker, og det store spørgsmål er nu selvfølgelig: “Hvordan er kvaliteten og smagen af flaskernes indhold?”

Læs mere her: http://www.lunion.fr/73751/article/2018-02-03/photos-champagne-118-ans-plus-tard-le-tresor-retrouve-de-pol-roger