Champagnedruer

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2uce7s7′ admin_preview_bg=”] De 3 primære druesorter i champagne er den lyse chardonnay samt de to mørke Pinot Noir og Meunier. Der produceres ca. 1/3 af hver af disse tre druesorter.

Champagne udelukkende produceret af Chardonnay kaldes for Blanc de Blancs. I en Blanc de Blancs kan der dog også være saft fra de næsten forsvundne druesorter; Pinot Gris, Petit Meslier, Pinot Blanc og Arbane.

Champagne udelukkende produceret af mørke druer kaldes for Blanc de Noirs. Langt de fleste champagner fremstilles dog som en blanding af druesorterne.
[/av_textblock] [av_productgrid categories=’24’ columns=’3′ items=’9′ wc_prod_visible=” wc_prod_hidden=” wc_prod_featured=” offset=’0′ sort=’dropdown’ paginate=’yes’ av_uid=’av-k2ucfkzl’]