Champagne-Yann-alexandre

Da Louise Søborg boede i Reims, Champagne, var hun så heldige at nyde Champagne Yann Alexandres Millésime 2005 – en champagne, der gjorde indtryk.

Siden er har hun stødt på Yann Alexandre og hans champagner i forbindelse med diverse smagninger i Champagne, og hver gang har det været til stor fornøjelse.

Og da én af vores andre producenter hviskede os i øret, at: “Hvis der er én, jeg synes, laver virkelig spændende champagner, så er det Yann Alexandre” – tja, så var det atter tid til et glædeligt gensyn, og gensmagning af champagnerne fra det lille uafhængige champagnehus i Courmas, Petite Montage de Reims.

Yann Alexandre er den 8. generation af familiens uafhængige producenter og siden 1933 fremstiller familien Alexandre deres egne champagner. Yann Alexandre høster druer fra egne vinstokke på 6,5 ha fordelt på 30 parceller rundt i 9 forskellige cru (byer). Yann Alexandre fremtryller årligt godt 30.000 flasker fantastisk champagne.

Yann Alexandre arbejder med respekt for familiens traditioner og historie, men udfordrer også og går sine egne veje, som når han f.eks. fremtryller sin fantastiske rosé af 92% Chardonnay og 8%Pinot Noir. Yann arbejder i alle facetter meget passioneret og detaljeret. Arbejdet i markerne udføres med mindst mulig menneskelig indflydelse på miljøet, da balancen mellem champagne, produktion, menneske og miljø ligger Yann Alexandre meget på sinde. I produktionen veksles ml. tank- og tøndelagring, nogle champagner gennemgår malolaktisk fermentering, andre ikke.

Alle Yann Alexandres champagner lagres særligt længe i kælderen for at opnå den bedst mulige smag og meget fine bobler. Mindste lagringstid for NM-champagne er 15 måneder, men hos Yann Alexandre lagres han NM / Brut Noir i 5år!!

Omkring halvdelen af Yann Alexandres druehøst er Pinot Meunier, en 3.del Chardonnay og resten Pinot Noir. En del af familiens druer sælges kva det seriøse arbejde og den høje kvalitet bla. til Champagne KRUG, og Yann er en af deres højtrespekterede drueleverandører.

Familien Alexandre består i dag af Sevérine og Yann Alexandre, der har to sønner. Det er altid både interessant og lærerigt, men også super hyggeligt at besøge Sevérine og Yann i Courmas. Og det er rigtigt godt, at afsætte god tid til et besøg, for Yann har heldigvis altid meget på hjertet!