En skøn aften med smagning af champagner fra La Vallée de la Marne mødte vi Rémy Gratiot, der serverede sin dejlige champagne Désiré for os. Denne nydelse var vi ikke i tvivl om, at flere danskere skulle have, så det er med stor fornøjelse, at vi nu har Champagne GRATIOT GERARD i vores sortiment.

Rémy Gratiot er 5. generation og familiens historie daterer helt tilbage til 1899, hvor Désiré Gratiot, for sin fremstilling af hvidvin (stillevin) blev prisbelønnet af “le concours général de Paris” – altså udvalgt som en af de bedste i Frankrig.
Siden har familiens generationer videreført passionen for vin og kærligheden til deres jord i arbejdet med at fremstille skønne champagner. Og som en hyldest til tidligere generationer har Rémy Gratiot valgt at opkalde nogle særlige millésime champagner efter Désiré Gratiot; den lyse Cuvée Désiré og den flotte mørkerøde Cuvée Désiré Rosé.

I dag står Rémy Gratiot i spidsen for at dyrke familiens 17 ha i Charly sur Marne og nabobyerne; der produceres årligt ca. 90.000 flasker champagne. I arbejdet med jorden og vinrankerne, har Rémy Gratiot fokus på dyrkningsformer, der sikrer en sund fremtid for jord, champagne og mennesker.

Hos GRATIOT GERARD dyrkes, som typisk for området, en stor andel af Pinot Meunier druer. Derudover dyrker de Pinot Noir og Chardonnay. De enkelte cru (områder) og druesorter blandes med både underfundighed og følelse, som når en maler fremtryller sine malerier. Rémy Gratiot og familien ønsker, ved brug af den traditionelle champagnemetode og familiens savoire-faire, at opnå en smagspalet, der tilfredsstiller hver enkelt champagnenyder.

Vi er sikre på, at de skønne champagner fra GRATIOT GERARD vil falde i mange danskeres smag, da deres fyldige og samtidig runde og milde smag kombineret med en god balance i sødme, syrlighed og bobler giver en rigtig god champagne-oplevelse.